Over de Podcast

Chris en Sieds zijn het! is een twee wekelijkse podcast over LHBTQ+ en geloven en alles wat daar ook maar iets mee te maken heeft. Elke aflevering heeft een thema waar Chris Schep en Sieds Medemblik uit hun eigen ervaring en beleving over vertellen. Aan het begin van de aflevering babbelen Chris en Sieds bij en na het hoofdthema helpen ze een luisteraar in de vragenrubriek het ‘Roze Kruis’ eerste hulp bij LHBTQ+ en geloven. 

In de (christelijke) media is er met regelmaat aandacht voor de LHBTQ+’er en het geloof. Chris en Sieds willen in dit aanbod een vrolijke, positieve aanvulling zijn. Hiermee willen ze ook laten zien dat je zeker wel homo én christen kan zijn.

Beiden komen ze uit verschillende hoeken van de christelijke bubbel en delen grappige anekdotes en hun kijk op het leven als homo en christen. Van het spelen met Barbies tot gevoelens voor de badmeester en van de eerste date tot aan het ‘homo’ huwelijk. 

Maar ook vragen als: Zouden we meer onszelf zijn op de Pride of in de bijbelstudiegroep van de kerk? Waar horen we nu eigenlijk bij? Het lijken twee totaal verschillende werelden. Toch proberen Chris en Sieds die bij elkaar te brengen. Hoe dat afloopt hoor je in de podcast!

De rubrieken

Chris en Sieds Babbelen Bij 

In ‘Chris en Sieds babbelen bij’ bespreken Chris en Sieds de hoogtepunten van wat zij de afgelopen twee weken hebben beleefd. 
In het leven van een christelijke homo maak je vaak bijzondere, grappige, en ongemakkelijke situaties mee en dit delen Chris en Sieds graag met jou. Enerzijds zal het gaan over situaties die zij meemaken in het dagelijks leven of op hun werk en anderzijds zeker ook over situaties in de kerk. Zij zullen jou keer op keer laten meegenieten van wat zij in hun leven voor leuke, bijzondere en misschien ook iets minder gezellige momenten beleven!

Hoofd onderwerp

In het hoofd onderwerp zullen Chris en Sieds wat dieper ingaan op een bepaald onderwerp, wat elke week zal verschillen. Chris en Sieds zullen hun ervaring en hun mening over dit bepaalde onderwerp met jou delen. Zo kan jij als luisteraar stap voor stap meer ontdekken over onderwerpen waarvan je misschien nog niet zoveel weet of meer ontdekken over onderwerpen die je wel heel erg interesseren, maar die eigenlijk nog erg ver van je af staan. En misschien ben je al erg bekend met het onderwerp en kan je lekker onderuit gezakt mee genieten en herkenning vinden.

Chris en Sieds hopen hiermee iedereen die nog nieuw of al bekend is met deze situaties/momenten/onderwerpen een kijkje te geven in het leven van hoe zij het beleven. 

Het Roze Kruis – eerste hulp bij LHBTQ+ en geloven

De titel verklapt het al: in deze rubriek gaan Chris en Sieds jou helpen! Iedereen komt terecht in situaties waarvan we niet weten wat we ermee moeten. Meestal ga je dan naar je vrienden of ouders voor raad, maar soms lukt dat niet. Daarom bieden Chris en Sieds eerste hulp bij LHBTQ+ en geloven!

Tip van de week

Als bonus geven Chris en Sieds elke aflevering een tip! Dit kan iets zijn om te lezen, te luisteren, te kijken of doen. Kortom iets om jou te inspireren!

Wie zijn Chris en Sieds?

Chris Schep

Hoi mijn naam is Chris Schep. Ik ben 25 jaar en ik ben werkzaam als musicalacteur. Ik ben afgestudeerd in 2020 aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Momenteel werk ik voor Studio 100 bij de musicals ‘ 40-45’ en Daens. Daarnaast geef ik nog les en heb ik ook een eigen webshop.

Qua kerkelijke achtergrond kom ik uit de Evangelische Gemeente in Castricum waar ik ongeveer tot mijn 21ste ben gebleven. In mijn studietijd heb ik mij toen aangesloten bij de City Life Church in Tilburg en momenteel zit ik bij de onlinekerk van City Life Church Antwerpen.

Voor mij is de combinatie van christen én homo zijn een enorm avontuur. Tuurlijk heeft dit zeker zijn ups en downs gekend, maar over het geheel kan ik zeggen dat ik blij ben dat ik dit steeds meer heb mogen ontdekken. God heeft stap voor stap voor mij de weg vrij gemaakt en laten zien wat zijn bedoeling is voor mijn leven met deze bijzondere combinatie. Ik hoop dat iedereen die luistert naar onze podcast, daar met veel plezier naar mag luisteren en misschien wel een duwtje in de rug krijgt om zijn of haar eigen pad te gaan bewandelen in welke vorm dan ook samen met God.

Sieds Medemblik

Hoi allemaal! Mijn naam is Sieds Medemblik en ik ben 32 jaar. In 2013 ben ik afgestudeerd als Industrieel Productontwerper aan de Haagse Hogeschool. En ik werk al een aantal jaren als productdesigner voor een e-commerce bedrijf in tuinmaterialen. Ik ben single en heb een passie voor product en interieurdesign en krijg energie van het samen maken en organiseren van mooie dingen. Ik ben opgegroeid in de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt en ben daar nog steeds lid.

Voor mij is christen en homo zijn vanzelfsprekend, natuurlijk heb ik verschillende vragen en dilemma’s gehad maar daar heb ik mijn weg met God in gevonden. Wel heeft het voor mij best even geduurd om wat ik vanbinnen voelde ook met de buitenwereld te communiceren. Ik heb een hart voor iedereen die zich “anders” voelt in de kerk en in het bijzonder LHBTQ+’ers met een christelijke achtergrond. Ik hoop dat je tijdens het luisteren van de podcast je herkent in de verhalen en vooral gewoon een leuke 40 minuten hebt met ons!

Luister in je favoriete podcast app!

Chris en Sieds zijn het! is elke twee weken te horen in bijna alle podcast apps én op Youtube én via deze site. Abonneer gratis op het kanaal van jou keuze. Veel luister plezier!