Categorieën
Berichten

Aflevering 7: De LHBTQQIP2SAAA!

Het regenboog alfabet! Daar gaat deze aflevering over. Chris en Sieds leggen uit wat de letters LHBTQ+* betekenen en vooral ook welke letters er schuilgaan achter de ‘+’. Van intersekse tot panseksueel en questioning alles komt voorbij. Zijn Chris en Sieds het er over eens dat ze allebei onder de ‘h’ vallen? Of voelen ze zich toch aangetrokken tot een ander label? En kan je überhaupt iedereen in een hokje plaatsen? Verder heeft Chris een diepgravend onderzoek gedaan naar de herkomst van de regenboogvlag en Sieds weet waar de kleur roze als symbool voor de LHBTQ+ community vandaan komt. Bij het bijbabbelen blijkt het overkoepelende thema ‘de stem’ te zijn. Sieds doet uit de doeken dat hij een lastige relatie met zijn stem had en ook op stem gebied een coming-out beleeft heeft. Chris heeft het beter getroffen met zijn stem en hoorde zichzelf terug in de bioscoop. In het Roze Kruis een vraag over hoe om te gaan met scheldwoorden. De tip van de week is deze keer een roze boekentip ingesproken door de schrijver zelf en als klap op de vuurpijl ook nog een winactie!

*Wij gebruiken overal de afkorting LHBTQ+ dit is een wat meer inclusieve variant van de afkortingen LHBT of LHBTI of LGBT.

Win actie!

Win het boek ‘Het Roze Schaap’ van Johan Verweij! Laat ons voor vóór 8 juli weten waarom jij dit moet winnen. Dit kan via een berichtje op Instagram of mail ons!

Stuur je vraag voor het ‘Roze Kruis’ in via DM op Instagram of via dit formulier!